Dora 1

DORA 50 aar 165 slogan

Dora maskinistgata

Maskinistgata 1, Nyhavna

  • Ca 42 000 m2 magasin, arkiv og lager
  • Ca 3700 m2 kombinasjonslokaler
  • Ca 4000 m2 moderne kontorbygg

 

Beliggenhet
Dora 1 er lokalisert på sentrumsnære Nyhavna. Området er et stort tranformasjonsområde i Trondheim, som innebærer en utvikling til byformål med tilrettelegging for miljøvennlige transportmuligheter og en sammenhengende grønnstruktur.

Rett ved bygningen er det bussholdeplass, der buss nr 3 stopper. I tillegg er det gangavstand til Lilleby holdeplass for lokaltog til blant annet Værnes flyplass. Det tar 7 minutter å gå til Solsiden.


Lokalene
Dora 1 er i dag en av Norges største magasinbygg for arkiv, bøker og museumsgjenstander. I Dora 1 er det muligheter for å leie magasin, arkiv, lager, kombinasjonslokaler og kontorer i ulike størrelser. Det unike med Dora 1 er at du i den gamle ubåtbunkeren trygt kan oppbevare gjenstander og dokumenter i magasiner og lager, samtidig som det er mulig med kontorer i tilknytning. 

Dora 1 består av selve «Dora bunkeren» og ABM-bygget (Arkivsenteret) fra 2006. Dora bunkeren inneholder magasiner, arkiv, server- og datahaller, lager, kontor og kombinasjonslokaler. I ABM bygget er det hovedsakelig kontorer for arkivinstitusjonene. 

 

Magasin, arkiv og lager                        Kontorer og kombinasjonslokaler           Kontorer
 - Dora Bunker                                         - Dura Bunker                                               - ABM-bygget (Arkivsenteret)

magasin kombinasjonmoderne kontor


Generelt
For leietakere med spesielle behov kan vi skreddersy innredning, klimastyring og logistikkløsninger som er energieffektive og fremtidsrettede. Vi har lang erfaring med å tilby nøkkelferdige lokaler. Det er gode parkeringsarealer utendørs for de som ønsker å benytte seg av bil. Det er også en felles kantine i ABM-bygget, som kan benyttes av leietakere og eksterne. 

Alle eiendommer eies og forvaltes av Dora Eiendom, som tilbyr omfattende vaktmestertjenester.


Leietakere
Rundt 40 virksomheter leier lokaler i Dora 1 dag. Her finnes en blanding mellom store og små, private og offentlige leietakere. Vi kan trekke frem Statsarkivet, Trondheim Byarkiv, og NTNU som magasin leietakere. På lager/logistikksiden er Orkla største leietakere. I tillegg har selskaper som Atea, Matiq og Netlife server- og datahaller her. 

Ta gjerne kontakt for ytterligere informasjon.

    

Litt historisk informasjon om Dora 1 finner du under Historie i hovedmenyen.

 

riksarkivet og statsarkivene    trondheim byarkiv   nidar  logobanner nett1

 

Om eiendommen

Kontakt:
Aase
Åse Grimso
932 59 753 / 73 52 77 17
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Lokaler:

Finn Dora 1 på kartet

Kulturbunker Dora

IMG 5473a
Dora AS har registrert varemerket Kulturbunker Dora - et varemerke for all aktivitet innen kunst og kultur som foregår innenfor Doras tykke vegger.

Kulturbunker Dora skal være en kulturell drivkraft i Østbyen som åpner for spennende aktiviteter i en historisk ramme i en fremtidsrettet bydel.

Kvaliteter ved Dora

3 meters betongvegger
Med yttervegger på opp til 3,5 meters tykkelse og et tak på ca. 4 meter armert betong, representerer den gamle ubåtbunkeren Dora 1 en formidabel ytre skallsikring av de kulturhistoriske samlingene som oppbevares her.